Andrée 125

125 vuotta ensimmäisestä Ruotsin ja Suomen välisestä lentomatkasta

Lokakuisena syyspäivänä vuonna 1893 insinööri ja sittemmin napapiirimatkailija S. A. Andrée haaksirikkoutui pienelle Eskören-nimiselle luodolle, Brunskärin koillispuolella Etelä-Korppoossa. Hänet pelasti Brunskärin isäntä Edward Danielsson ja tarina kaukaa tulleesta ilmapalloilijasta on kulkenut suvussa sukupolvelta toiselle. Tämä oli tiettävästi ensimmäinen kerta, kun ihminen tuli lentoteitse Ruotsista Suomeen.

Brunskärin Kyläyhdistys järjestää tapahtuman kunniaksi juhlapäivän Saaristokeskus Korpoströmissä 7. heinäkuuta 2018. Tapahtumaan osallistuvat muun muassa Ruotsin Grännassa sijaitsevan Napapiirikeskuksen ja Grenna Museon johtaja sekä Edward Danielssonin jälkeläisiä ja tarinaa tullaan kertomaan myös musiikin ja dramatisoinnin avulla. Samana päivänä avataan Saaristokeskuksessa näyttely, joka koostuu valokuvista ja muusta Andréen ns. Suomenmatkan aineistosta.

Päivän päätteeksi järjestetään retki Esköreniin, jossa on Pojkarna nimisen turkulaisen partiokunnan 1930-luvulla pystyttämä muistomerkki.

Saaristokeskus Korpoström
Korpoströmsvägen 832
21720 KORPOSTRÖM
Hotelli, kongressi, satama ja ravintola
040 139 12 18
visit@skargardscentrum.fi
Näyttelyt
+358 400 212 789
info@skargardscentrum.fi

SKÄRGÅRDS REKLAM