Grupper

Skärgårdscentrum erbjuder många former av service för olika typer av grupper:

  • som besökscentrum med utställningar om skärgården är vi ett givet resmål för buss- cykel- eller motorcykelgrupper som besöker regionen
  • för företag är vi en plats där man kan ordna möten i en inspirerande omgivning och uppleva skärgården tillsammans
  • för skolor och daghem är vi ett pedagogiskt miljö- och marinbiologiskt besöksmål
  • för organisationer erbjuder vi utrymmen för seminarier och föreläsningar
  • för föreningar erbjuder vi utrymmen för konserter, teaterföreställningar och filmförevisningar m.m.
  • för privata grupper kan vår restaurang bokas för större fester

Vår restaurang och hotellet med sina 16 rum gör det möjligt för oss att erbjuda kost och logi för programhelheter som sträcker sig över flera dagar.
Våra utställningar, guidningar, närheten till Skärgårdshavets nationalpark samt husets roll som marinbiologisk forskningsstation ger er vistelse ett unikt mervärde!

Utställningar och guidningar

Huvudutställningen kan öppnas för grupper på beställning även utanför de allmänna öppettiderna.

Tips! Reservera även tid så att gruppen hinner besöka vår hantverksshop i samband med utställningsbesöket!

Gruppguidningar bokas per e-post på adressen: info@skargardscentrum.fi

Restaurangen

Vår restaurang rymmer som mest 120 matgäster. Terrassen utanför har ytterligare plats för 80 personer, varav ca 40 platser under tak.

Restaurangen erbjuder på beställning bland annat buffémåltider och kaffeservering för besökande grupper på genomresa, men ordnar även större privata fester som bröllop och bemärkelsedagar.

Kontakta receptionen för offert från restaurangen:
visit@skargardscentrum.fi / +358-40-1391218

Möten och seminarier

Skärgårdscentrum Korpoström erbjuder högklassiga mötes- och seminarieutrymmen i en inspirerande skärgårdsmiljö – året runt. Vi vill att mötesrummen vid Skärgårdscentrum används och lånar därför ut rummen hyresfritt till grupper som bokat en annan av våra tjänster.

Obs! Tjänsten måste bokas i god tid. För Auditorium Ragnar Granit uppbärs en hyra på 50€ i timmen eller 350€/dag plus eventuella möblerings- och serviceavgifter om 50 euro då kunden inte själv plockar fram stolar och bord och ställer undan dem efter sitt evenemang. Husets tekniker måste kallas till platsen när en kund vill utnyttja Skärgårdscentrums mötesteknik och en serviceavgift om 50 euro uppbärs därför i dessa fall.

Meddela receptionen redan när du ber om offert om du önskar boka mötesteknik och/ eller möblering:
visit@skargardscentrum.fi / +358-40-1391218

Grupper till Knattelabbet

Knattelabbet är Skärgårdscentrums pedagogiska marinbiologiska verksamhet för barn. Under sommaren är Knattelabbet öppet för allmänheten utan förhandsbokning, medan vi under andra halvan av augusti och i september håller öppet på beställning för daghems-, skol- och klassresegrupper.

Obs! Om du privat vill besöka Knattelabbet sommartid med en lite större grupp barn, önskar vi att du meddelar oss detta på förhand!

Boka in en grupp barn till Knattelabbet genom att kontakta oss per e-post på adressen:
knattelabbet@skargardscentrum.fi


För Knattelabbets verksamhet ansvarar Skärgårdshavets UNESCO Biosfärområde. Knattelabbet ingår i programhelheten Biosfärakademin som även inkluderar projekt inom miljöfostran för daghem och skolor i Pargas stad och Kimitoöns kommun.

Våra utrymmen

Auditoriet har plankgolv och kan möbleras själv enligt önskemål. Alternativt bokas auditoriet färdigt möblerat mot tilläggsavgift á 50 euro.
Auditoriet har stor vit duk för film- eller andra projiceringar. Högtalarsystem med mikrofoner finns att tillgå (avgift för tekniker tillkommer á 50 euro).
bryggan
Bryggan ligger högst uppe i Skärgårdscentrum och erbjuder fin utsikt över strömmen.
Rummet har ca 18 platser med bord och stolar samt videokanon med högtalare.
saunakabinetti
Bastukabinettet är ett mötesrum med 10–12 platser med bord och stolar
samt ett litet mini-kök med kylskåp och rinnande vatten.

Kontakta oss

Tveka inte att ta kontakt! Vi har all basservice en grupp behöver, men vi har dessutom mycket mer. Hos oss kan utrymmen, mat och hotell kombineras med guidningar, utställningar, hantverk, vetenskap, historia, natur och konst. Berätta mer om er grupp, så kan vi tillsammans skapa en helhet som tilltalar just er.

På sidan “Kontakt” finns både ett kontaktformulär för enskilda temavisa förfrågningar och alla våra kontaktuppgifter samlade.

SKÄRGÅRDS REKLAM