Knattelabbet

Välkomna till Knattelabbet sommaren 2024!

Vi har öppet från 17 juni till 11 augusti, varje dag kl. 10-17, och det är gratis för alla. Vi har ett undantag i öppethållningstiderna och det är midsommaren, då vi har stängt i Knattelabbet (fr 21.6 – sö 23.6.2024).

Vi välkomnar barn, ungdomar och vuxna att delta i vårt roliga program.

På förmiddagen utforskar vi akvarierna och bekantar oss med vem som bor där, och får också hjälpa till att sköta akvarierna. På eftermiddagen går vi till stranden och använder håvar och vattenkikare för att undersöka havet och dess invånare. Däremellan har vi Knattehäng där vi hittar på en massa roliga grejer! Vi kan spela Havets skattkammare-spelet, gå på barnguidning i Människor vid havet-utställningen, ta vattenprover för att kolla efter blågröna alger, göra experiment, färglägga bilder på bottendjur och mycket, mycket mer!

Om strandprogrammet:
Det är bra att ha med sig simdräkt, speciellt om du är en ivrig havsforskare. Barn under skolåldern deltar i strandprogrammet tillsammans med en vuxen. På veckosluten har vi “Familjeknattelabb” på stranden, där varje barn ska ha med sig en vuxen. Alla barn deltar på föräldrarnas ansvar.

Följ oss på Instagram @Knattelabbet för de senaste uppdateringarna!

Vi väntar på att träffa just dig, välkommen!

-Alina, Wilma och Enni

Sommarens program 2024

Under hösten, vintern och våren är grupper välkomna att besöka Knattelabbet. Vänligen kontakta oss: knattelabbet@skargardscentrum.fi, tel. 050 323 3210 eller aija.makinen@biosfar.fi, tfn. 040 553 8505

Stort tack till våra finansiärer 2023-2025:
Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne
Svenska Kulturfonden
Konstsamfundet
Svenska folkskolans vänner

Knattelabbets verksamhet ingår i programhelheten Biosfärakademin.

Verksamheten koordineras av Skärgårdshavets UNESCO biosfärområde i samarbete med Åbo Akademis enhet för Miljö- och marinbiologi samt Skärgårdscentrum Korpoström.


Kontaktuppgifter
Skärgårdscentrum Korpoström
Korpoströmsvägen 832, 21720 Korpoström
knattelabbet@skargardscentrum.fi
tel. 050 323 3210
www.biosfar.fi

SKÄRGÅRDS REKLAM