Knattelabbet

Knattelabbet – sommaren 2020

Klicka här för öppettider!

Program

  • 10.00 – 12.00 Knattelabbet öppet
  • 13.00 – 14.00 Knattelabbet Online*
  • 14.00 – 16.00 Knattelabbet öppet

*Bekanta dig med Knattelabbets material på YouTube och Instagram. Även live sändningar.
Knattelabbet har även ett eget program i Piscatus-utställningen i 2:a våningen, fråga mer i Knattelabbet eller utställningens kassa!

+ LIVE-torsdagar kl. 13:30 på YouTube!


I år kan du delta i Knattelabbets verksamhet på distans eller på egen hand utomhus vid Skärgårdcentret. Du kan välja mellan tre teman; Havsvattenkvalitet, Flora och Fauna och Småkryp under ytan. Varje tema har tre uppdrag. Om du under sommaren gör alla 9 uppdrag får du Knattelabbets Skärgårdsforskardiplom!

Du hittar information om uppdragen på vår hemsida www.biosfarakademin.fi

Knattelabbet goes online.

Nu har Knattelabbet också en egen YouTube-kanal. På torsdagar i juli sänder vi live på YouTube och ger Knattelaboranterna veckans utmaning. På måndagar kl. 13.30. uppdaterar vi på Instagram från Knattelabbets egen naturruta.

I fall du är i Korpoström så kan du kolla in Knattelabbets lånotek, som är öppet för ”Take away” varje dag mellan kl. 10.00-12.00 och kl.14.00-16.00. I lånoteket kan du låna instruktioner för att, under dagen, gå på sommaruppdrag på egen hand. Du kan också göra ett bonus uppdrag i utställningen ”Piscatus – fisken och människan” (8€/vuxen).

Hämta ditt Skärgårdsforskarhäfte från Knattelabbet eller ladda ner det från vår hemsida. Du kan göra ett kryss i varje avklarad uppgift. Ifall du är i Korpoström kan du också få en stämpel i häftet för avklarad uppgift. Följ med Knattelabbets YouTube-kanal och Instagram-konto för att lära dig mera om skärgårdens natur och få roliga uppdrag och utmaningar under sommaren.

Följ Knattelabbet på Instagram: @Knattelabbet/Junnulabra

Delta i Knattelabbets sommartävling 8.7-31.8 och vinn en mjukisgädda!

Stort tack till våra finansiärer 2020:
Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne
Svenska Kulturfonden
Konstsamfundet

Organisation

Knattelabbets verksamhet ingår i programhelheten Biosfärakademin. Verksamheten koordineras av Skärgårdshavets UNESCO biosfärområde i samarbete med Åbo Akademis enhet för Miljö- och marinbiologi samt Skärgårdscentrum Korpoström.

Skärgårdscentrum Korpoström
Korpoströmsvägen 832
21720 KORPOSTRÖM
Finland

Reception
hotell | hamn | restaurang | mataffär
+358 (0)40 139 12 18
visit@skargardscentrum.fi

Utställningsvåning
biljetter | guide | hantverksshop
+358 (0)400 212 789
guide@skargardscentrum.fi

SKÄRGÅRDS REKLAM