Välkommen till den autentiska skärgårdsmiljön på Korpos södra strand!

Vår restaurangs koncept bygger på en unik maritim atmosfär, som ger våra kunder möjlighet att fördjupa sig i skärgårdens skönhet och njuta av välbekanta smaker med en touch av internationella nyanser. Vårt mål är att främja en hållbar matkultur och därför tillagas vår mat huvudsakligen i samarbete med lokala producenter av färska råvaror som respekterar traditioner och väcker minnen. På så sätt kan vi också säkerställa kvaliteten på den mat vi erbjuder och samtidigt stödja öns samhälle.

Restaurangens öppettider 2024

Restaurangen har stängt för säsongen. För grupper har vi möjlighet att ordna bespisning under hela året. Ta kontakt: sunnan@skargardscentrum.fi eller +358 (0)40 705 25 25.

Kontakt

+358 (0)40 705 25 25
sunnan@skargardscentrum.fi

MENY

Varmrätter kan även beställas i halvportioner för både barn och vuxna, då är priset hälften av portionens ursprungliga pris.

Förrätter

Meze mix dipp 12.00
Tzatziki, hummus, chilidipp och linsbollar, pitabröd och gurkskivor (L, V)

Soppor

Soppa på röda linser 14.00
Tomater, morot, lök, vitlök, örtkryddor, grädde, potatislimppa och smör (L, V) + G

Laxsoppa 16.00
Morot, lök, potatis, räkor, fänkål, grön örtblandning, grädde, potatislimppa och smör (L, P) + G

Sallader

Grekisk sallad 15.00
Tomater, oliver, rödlök, gurka, grön paprika, fetaost och olivolja (L, G, VG) + V

Huvudrätter

Linsbollar med chilidipp 16.00
Linsbollar med röd salsa, röd sötpotatispuré och chilidipp
(L, G, V)

Köttbullar och potatismos 18.00
Köttbullar med röd salsa, potatismos och lingonsylt (L)

Shish kebab tortilla 20.00
Blandad köttfärs rullad i tortilla, tomat-lök-sallad, sumak och persilja (L)

Krispiga moussaka kroketter 23.00
Friterade moussakabollar fyllda med blandad köttfärs, béchamelsås, potatis, zucchini och aubergine, yoghurt och röd salsasås (L)

Ceylon currykyckling 25.00
Marinerade kycklingstrimlor, milt kryddad currysås och ris (L, G)

Gryta med salsakyckling 25.00
Långsamt tillagad kyckling marinerad i röd salsa, yoghurtsås, potatis och röd salsa (L, G)

Kött stroganoff 26.00
Långsamt tillagad strimlad nötfilé, röd sås, svamp, morötter, kryddblandning och grönsaksris (L, G)

Grillad laxfilé 26.00
Grillade laxfiléer, röd sötpotatispuré, söt vitlökssås och grönsallad (L, G, P)

Efterrätter

Glass med säsongens bär 6.00
Säsöngens bär, vaniljglass och chokladsås (L, VG) + V

Ravani 8.00
Gyllengul semolinakaka med apelsinskal och vaniljglass
(L, VG)

Chokladbrownie 10.00
Amerikansk browniekaka, vaniljglass och chokladsås
(L, VG)

L = Laktosfri G = Glutenfri V = Vegansk VG = Vegetarisk
P = Pescovegetarisk (+ tillgängliga)

SKÄRGÅRDS REKLAM