• Auki tilauksesta ja aina kuukauden ensimmäisenä lauantaina.

Tervetuloa Saaristokeskus Korpoströmiin!

Siirry ravintolan sivulle jos haluat ajankohtaiset tiedot aukioloajoista. Näyttelyosasto on syyskuusta lähtien (aina maaliskuuhun asti) auki aina kuukauden ensimmäisenä lauantaina. Voimme myös avata näyttelyt ryhmille jos varaus tehdään etukäteen, tai yleisölle talon tapahtumien yhteydessä.

Vuoden päänäyttely on auki: ”Rauhattomia aikoja – 1700-luvun sotavuodet saaristossa”. Näyttely on tuotettu osana DefenceArch-nimistä CentralBaltic-projektia.

 

Auditoriossa voit tutustua seikkailija Salomon Andréehen, ja tämän maahansyöksyyn ilmapallolla Korppoon, Brunskärin viereen 125 vuotta sitten. ”Andrée 125”- näyttelyn on tuottanut Brunskärin kyläyhdistys. Näyttelyyn pääset tutustumaan aina ravintolan ollessa auki, myös muiden näyttelyiden aukioloajan ulkopuolella.

Taiteilijaduuo Elin&Keinon taideteokset ”Zostera Marina” ja ”Insertio” ovat esillä Saaristokeskuksessa. Teokset ovat tuotettuja yhdessä Åbo Akademin Ympäristön ja meribiologian laitoksen kanssa.

Käsityöverstas on ympärivuotinen toiminta johon myös kävijät ovat tervetulleita osallistumaan. ”Viikonloput luovassa Korppoossa”-tapahtumien yhteydessä (aina kuukauden ensimmäisenä lauantaina) järjestetään kaikille avoimia luovia tapaamisia.

Saarisokeskuksen uuden pysyvän näyttelyn ensimmäinen vaihe valmistui kesällä. Näyttely ”Meidän saaristomme” on prosessi, joka viedään loppuun tulevien kahden vuoden aikana.

Ja kyllä! Saaristokeskuksen Junnulabra palaa taas ensi kesänä ohjelmaan!

Tietoa näyttelyistä ja muusta ajankohtaisesta ohjelmasta löydät alhaalta.

 

_____

 

Saaristokeskus Korpoström on tieteen, luonnon, taiteen ja kulttuurin vierailukeskus, jonka ”Tehtävänä on käsitellä ihmisen suhdetta saariston luontoon – niin historiallisesti kuin nykyajassa ja tulevaisuudessa – ja välittää saaristoa ja sen erityispiirteet kävijöille.”

Saaristokeskus tekee tieteidenvälistä työtä, tehtävänään luoda näyttelyitä ja tapahtumia, jotka tarjoavat mielenkiintoisia näkökulmia saariston kysymyksiin ja ilmiöihin. Henkilöt, jotka tekevät tätä yhteistyötä, ovat tutkijoita, taiteilijoita, kulttuurityöntekijöitä, vapaaehtoisia ja virkamiehiä. Saaristokeskus toimii myös meribiologisena tutkimusasemana (Åbo Akademi), Saariston kansallispuiston tukikohtana, vierailusatamana ja konferenssikeskuksena.

 

 

1.12.2018 Olemme avoinna!

Viikonloput luovassa Korppoossa – aina kuukauden ensimmäisenä lauantaina.

Coastal Past

Tutustu Korpoströmin historiaan YoutTube-filmien kautta!

Rauhattomia aikoja – 1700-luvun sotavuodet saaristossa

Syyskuusta maaliskuuhun auki kuukauden ensimmäisenä lauantaina. Myös tilauksesta avoinna.

Andrée 125

125 vuotta ensimmäisestä Ruotsin ja Suomen välisestä lentomatkasta. Brunskärs Byalag.

Utskärsresor M/S Amanda

Ulko- saariston vesibussi- retket

Ulko- saariston poikittais- liikenne

OPASTETUT RETKET POSTIVENEELLÄ

Ulko-
saariston kiertomatka

Saariston rengastien kierros

Taksivene Miran retket

Kumivene- retket

Charter-risteilyt

Polkupyörä vuokraus

Ohjeistettu melontaretki

Västergård Outdoors polkupyöriä

Aktivitet 1

information om den lokala aktiviteten

Saaristokeskus Korpoström
Korpoströmsvägen 832
21720 KORPOSTRÖM
Hotelli, kongressi, satama ja ravintola
040 139 12 18
visit@skargardscentrum.fi
Näyttelyt
+358 400 212 789
info@skargardscentrum.fi

SKÄRGÅRDS REKLAM